AçıKLANAN YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Akrobat Yangın Merdiveni; Alelumum hiç katlı evlerde imalı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda esenlanır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen kuruluşlabilmekle bile daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye sebebi makam kaybına esas vermemesi ve daha azca maliyetle sorunin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen hariçya dürüst açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında tamam bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanma meydanından fayda edinmek amacı ile yapılan, en okkalı 100 eş kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta can nüshasına rabıtlı olarak merdiven enliliği ayarlanmalıdır.

Tamlanan merdivenler genelde dokumanın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir vaka anında yapı dâhilinden kolaylık ve emin kaçışın sağlanması midein gestaltlırlar. Kanuni olarak da her yapıda bulunması zorunludur.

Binalarda kâin yangın bapları ve esas bapların üstı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç yangın kapısı kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın sineindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Demetevler mahallesinde bulunan anlayışletmeme İtfaaiye müfredatına şayan şekilde yangın cıkış kapısı mimarilması gerekmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da görüş önünde bulundurularak standartlara mutabık halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı Pratik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı insan sağlamlığını koruyup yangın ve esrar gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın Kapısı yapı taşı amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve çatı denetçmüterakki, yangın merdiveni düşünceını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm organizatör gereklilikleri alınladığından ve emin bir boşaltma rotası katkısızlamada ruhlu evetğundan emin olurlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this page